Att arbeta med personlig ledarskapsutveckling utan ett traditionellt kontor

Att arbeta med personlig ledarskapsutveckling är inte något som kräver särskilt inredda lokaler eller någon form av särskild utrustning. Det är något som kan utföras från i princip vilken plats som helst. Oftast är det klienten som avgör var ett sammanträffande ska äga rum. Vissa klienter föredrar att träffas på klientens arbetsplats medan andra klienter föredrar att mötas utanför arbetsplatsen, på till exempel ett kafé, en restaurang eller liknande.

Arbeta hemifrån är sällan en bra lösning

Arbetar du med ledarskapsutveckling i Stockholm har du inte behov av ett traditionellt kontor. De flesta möten sker utanför kontorets väggar och du kan enkelt bege dig till klienterna oavsett var i Stockholm som de befinner sig. I princip kan du därför driva din verksamhet från köksbordet i din egen bostad om du så önskar.

Det är emellertid ofta en mindre lyckad lösning att ständigt arbeta hemifrån. Det är svårt att vara effektiv när det inte finns någon klar gräns mellan arbetsliv och privatliv. Dessutom kommer du med jämna mellanrum att få klienter som vill träffa dig på ditt kontor och som sannolikt är mindre roade av att träffas vid ditt köksbord.

Coworking space är ett intressant alternativ

En mycket intressant lösning är att du hyr in dig på ett modernt coworking space i Stockholm och använder det som ditt kontor. När du har behov av ett kontor, till exempel för att träffa en klient, har du tillgång till ett modernt och centralt beläget kontor med både kök och konferensrum.

Samtidigt får du tillgång till detta för ett pris som ligger i nivå med en källarlokal i någon av förorterna. Något som inte heller ska underskattas är möjligheten att ha tillgång till en arbetsplats med andra företagare. När det känns väl ensamt framför datorn vid köksbordet har du möjligheten att bege dig till ditt coworking space med andra personer som har gjort samma val av kontor.

originmag