Coachning och utveckling

Ensam är inte stark, särskilt inte som företagare eller inom idrott, eller kanske livet självt. Det är alltid bra med en coach eller mentor av något slag, någon du litar på och kan bolla smått som stort med. Det är också viktigt att du tar hjälp med sådant du inte själv riktigt behärskar eller brinner för.

I sportvärlden är det där med coach vanligt, ofta är det samma sak som tränaren. Den som får alla att springa de där extra varven runt planen trots att det inte finns någon ork kvar. En coach kan få oss att göra det där lilla extra och göra det omöjliga fullt möjligt.

Ägna dig åt det du kan bäst

Som företagare är du antagligen superproffs på någonting speciellt. Du kanske är en fena på programmering eller sälj, du kanske är expert på kognitiv beteendeterapi eller grafisk design eller så är det något helt annat som du brinner för. Att vara företagare innebär, oavsett bransch, att du även måste hålla koll på många andra saker också. Skriva fakturor, lagstiftning, personalfrågor, kundreskontra och kanske du till och med behöver ta hjälp med att få dina kunder att betala i tid. Om du inte tycker det är det roligaste som finns att påminna kunderna om betalningen kanske andra kan göra det åt dig. Det finns utmärkta företagstjänster för dig som behöver hjälp med fakturor eller inkasso och liknande ärenden. De är experter på sådant och låter dig vara expert på ditt område.

Coachning för nya företagare

Tänker du starta företag, eller har du nyligen startat? Känner du ibland att du liksom fastnar i tankarna? Frågar du dig om det är bra eller dåligt att satsa på den där kunden, göra den där investeringen eller kosta på den jättedyra kursen? Är det värt att satsa tid och pengar, att chansa på någonting eller är det bättre att bara fortsätta som tidigare? Det är då det verkligen behövs en coach eller en mentor av något slag. Någon med lite utifrånperspektiv men som ändå vet lite om din verksamhet och kanske också om dig själv och dina förutsättningar och visioner.

Alla behöver bollplank

Det kan faktiskt vara stimulerande att hitta glädjen i att lite försiktigt coacha andra. Dina erfarenheter kan vara guld värda för någon annan fast du kanske själv inte tycker det är så märkvärdigt det där du gör eller har gjort. Dela med dig av det du kan och vet så får du mycket tillbaka den vägen också. Bollplank behövs alltid.